Notícies de Familia

Sóc adolescent i no sé què em passa

dimarts, 18 octubre, 2022
Adolescents, Familia

“No sé què em passa però no acabo de sentir-me bé amb mi mateix. Em costa relacionar-me amb el meu grup d’amics. Tinc pensaments negatius que no puc controlar. Sento que ningú m’entén".

Llegeix més

L’abús de les pantalles en la primera infància

dimecres, 20 juliol, 2022
Familia, Nens

L’ús de les TIC en la població infantil és un dels grans temes en l’educació i criança que ocupen debats i preocupacions entre pares i professionals relacionats amb la infància (educadors, mestres, psicòlegs, pediatres)

Llegeix més

Acompanyament escolar a l'adolescència

dilluns, 20 juny, 2022
Adolescents, Familia

Els joves adolescents senten que ja són grans, que ja saben tot el que es necessita saber de la vida i no requereixen cap mena d'ajuda, i menys si prové dels pares.

Llegeix més

Nadal

dilluns, 13 desembre, 2021
Nadal, Familia

Quan tot just ens estem adaptant al canvi d’estació, s’encén l’enllumenat nadalenc i amb ell iniciem Nadal.

Llegeix més

SEPARACIÓ DE PARELLA: LA FAMÍLIA NO ES TRENCA

dijous, 9 setembre, 2021
Familia, Atenció psicològica

Un dels aspectes que suposa més patiment pels adults que decideixen separar-se i tenen fills en comú és imaginar l'impacte que això pot tenir en aquests.

Llegeix més

El meu fill no parla

dilluns, 15 febrer, 2021
Nens, Familia

Les dificultats en l’adquisició i el desenvolupament del llenguatge representen el motiu de consulta més freqüent en els serveis d’atenció precoç (0-6 anys). El retard simple del llenguatge l’entenem com la capacitat lingüística inferior al que seria l’esperat per l’edat de l’infant.

Llegeix més

Relació pares fills

divendres, 20 novembre, 2020
Nens, Familia

El passat 21 i 22 d’Octubre es van dur a terme les XVIII Jornades Internacionals Barcelona Down de manera virtual. La psicoterapeuta del CDIAP de la FCSD (Fundació Síndrome de Down), Elena Picanyol, va participar en aquestes jornades .

Llegeix més

Autoritat positiva

dilluns, 17 febrer, 2020
Nens, Familia

Educar als fills planteja un gran repte per als progenitors i es pregunten si haurien de ser liberals, permissius o més aviat autoritaris i estrictes. Cada pare i mare tindrà un estil diferent però és important mostrar coherència, constància, fermesa i credibilitat.

Llegeix més

La família tradicional està canviant

dimarts, 17 setembre, 2019
Familia, Psicologia

La família és una institució tan antiga com la mateixa espècie humana. La tenen totes les cultures, però no sempre és la mateixa: ha anat adaptant la seva forma a cada moment social. I, com a grup sorgit de forma natural, pretén perdurar en el temps satisfent les necessitats de tots els seus membres. Les famílies tenen en comú una mínima capacitat de cuidar dels seus membres.

Llegeix més