Notícies de Familia

Nadal

dilluns, 13 desembre, 2021
Nadal, Familia

Quan tot just ens estem adaptant al canvi d’estació, s’encén l’enllumenat nadalenc i amb ell iniciem Nadal.

Llegeix més

SEPARACIÓ DE PARELLA: LA FAMÍLIA NO ES TRENCA

dijous, 9 setembre, 2021
Familia, Atenció psicològica

Un dels aspectes que suposa més patiment pels adults que decideixen separar-se i tenen fills en comú és imaginar l'impacte que això pot tenir en aquests.

Llegeix més

El meu fill no parla

dilluns, 15 febrer, 2021
Nens, Familia

Les dificultats en l’adquisició i el desenvolupament del llenguatge representen el motiu de consulta més freqüent en els serveis d’atenció precoç (0-6 anys). El retard simple del llenguatge l’entenem com la capacitat lingüística inferior al que seria l’esperat per l’edat de l’infant.

Llegeix més

Relació pares fills

divendres, 20 novembre, 2020
Nens, Familia

El passat 21 i 22 d’Octubre es van dur a terme les XVIII Jornades Internacionals Barcelona Down de manera virtual. La psicoterapeuta del CDIAP de la FCSD (Fundació Síndrome de Down), Elena Picanyol, va participar en aquestes jornades .

Llegeix més

Autoritat positiva

dilluns, 17 febrer, 2020
Nens, Familia

Educar als fills planteja un gran repte per als progenitors i es pregunten si haurien de ser liberals, permissius o més aviat autoritaris i estrictes. Cada pare i mare tindrà un estil diferent però és important mostrar coherència, constància, fermesa i credibilitat.

Llegeix més

La família tradicional està canviant

dimarts, 17 setembre, 2019
Familia, Psicologia

La família és una institució tan antiga com la mateixa espècie humana. La tenen totes les cultures, però no sempre és la mateixa: ha anat adaptant la seva forma a cada moment social. I, com a grup sorgit de forma natural, pretén perdurar en el temps satisfent les necessitats de tots els seus membres. Les famílies tenen en comú una mínima capacitat de cuidar dels seus membres.

Llegeix més

El Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat – TDAH

divendres, 22 febrer, 2019
Familia

En l'actualitat és freqüent escoltar en converses tant a casa com en les escoles el terme TDAH amb molta facilitat "el meu fill té dèficit d'atenció perquè no es concentra en les tasques escolars",

Llegeix més

Com reaccionar davant les males notes dels fills?

divendres, 8 febrer, 2019
Familia

Molts pares es pregunten com han de prendre's les males notes dels fills i com han de reaccionar en aquests moments delicats. Quan el nen/a porta a casa uns informes negatius, ens està dient que alguna cosa no va bé. Pot ser que existeixi una manca d'hàbits en l'estudi, poca motivació,

Llegeix més

Com afrontar les vacances escolars?

divendres, 22 juny, 2018
Familia

Aquesta setmana s'acaba el curs escolar i els nens tenen gairebé tres mesos al davant sense escola. Les vacances d'estiu suposen tot un repte per a la família , els experts en pedagogia reconeixen que és complicat conciliar l'horari laboral dels pares amb l'oci dels nens. Però no té perquè ser un caos.

Llegeix més