Educació emocional dels fills

dilluns, 18 març, 2024
Teràpia Familiar, Nens

En l’actual societat hi ha una tendència a reprimir les emocions, a no escoltar-les i a compartir-les poc amb els altres. Moltes vegades es pel “ què pensaran de mi si tinc aquesta emoció?, sóc dèbil, sóc incapaç? sóc un exagerat? ”

Llegeix més

El cos em fa mal: que em passa?

dijous, 8 febrer, 2024
Psicoterapia

Moltes vegades s'acudeix a teràpia per fer callar una expressió corporal molesta. Per exemple; ansietat que deriva en fòbies, consum nociu de substàncies, una alimentació desajustada, insomni, abatiment i un llarg etc.

Llegeix més

Jubilació: i ara què?

dilluns, 15 gener, 2024
Psicoterapia

La jubilació o finalització del període laboral, és un esdeveniment important en la vida de les persones que s'ha de tenir en compte ja que pot tenir efectes psicològics importants, depressió, ansietat, trastorns psicosomàtics o processos de desvinculació social entre altres.

Llegeix més

Transitar el duelo en grupo

dimecres, 20 desembre, 2023
Terapia de grupo

El duelo es una experiencia emocional compleja y natural que surge como respuesta a la pérdida significativa de una persona o una situación vital. Este proceso conlleva una serie de reacciones físicas, emocionales y cognitivas.

Llegeix més

Adolescents i procrastinació

dimarts, 14 novembre, 2023
Adolescencia

La procrastinació es defineix com la tendència a ajornar una obligació o una tasca. I en la majoria d’adolescents és una de les estratègies més utilitzades per a deixar d’afrontar les obligacions o les tasques que tenen encomanades.

Llegeix més

Trastorn afectiu estacional.

dimarts, 24 octubre, 2023
psiquiatria

El trastorn afectiu estacional és un tipus de depressió que es caracteritza per un patró estacional recurrent, ja que comença i finalitza aproximadament a la mateixa època cada any.

Llegeix més

TRASTORNS DE LA CONDUCTA ALIMENTÀRIA (TCA)

dimecres, 13 setembre, 2023
Adolescents

Imagina el cos humà i pensa en tot el que necessita per al seu funcionament: la necessitat de menjar compleix una funció important però, malgrat ser imprescindible per a la vida, no pot ser sintetitzada pel propi cos i necessitem incorporar-la a través de la ingesta.

Llegeix més

Trastorn de l’Espectre Autista

dijous, 15 juny, 2023
Infància

És un grup de trastorns del neurodesenvolupament que s’inicien a la primera infància, es mantenen al llarg del temps i es caracteritzen per la presència de dificultats en la comunicació́, la interacció́, la conducta i la capacitat simbòlica.

Llegeix més

La dificultat d’escollir batxillerat

dilluns, 22 maig, 2023
Adolescents

Ja s'apropa l'estiu i com a tots els finals de curs, per a molts alumnes s'apropa el moment de canvi d'etapa educativa.

Llegeix més

LA IMPORTÀNCIA DE DORMIR BÉ

divendres, 21 abril, 2023
Psicologia

Dormir és una necessitat bàsica de l’organisme i la seva satisfacció ens permet la supervivència.

Llegeix més