Notícies de benestar emocional

La “ressaca emocional” després de les festes nadalenques

dimarts, 7 gener, 2020
benestar emocional

L'ús de nous conceptes per a catalogar antics coneguts continua imperant, la ressaca emocional, antigament coneguda com “les vaques magres del gener” ens acompanya cada any de les nostres vides després de la fi dels dies nadalencs.

Llegeix més

Trastorns psicosomàtics

dilluns, 28 gener, 2019
benestar emocional

Tant en l'àmbit mèdic com el de la psicologia s'ha comprovat que el dolor físic pot a vegades indicar que existeix un problema psicològic. Aquestes afeccions també es coneixen com a malalties psicosomàtiques.

Llegeix més

Aprenent a superar l'enveja

dimecres, 16 gener, 2019
benestar emocional

Quan li pugen el sou a un company de treball i a tu no et diuen res de la teva proposta d'augment salarial, quan els fills dels amics es porten millor que els teus, quan el teu veí/veïna vesteix sempre elegant o quan el teu cosí/cosina té una parella molt atractiva. Qui no ha sentit enveja alguna vegada!

Llegeix més

Aquest Nadal apaga el mòbil

dijous, 20 desembre, 2018
benestar emocional

Arriben les festes nadalenques, un temps ple de celebracions i d'il·lusió. Menjars, sopars, any nou, amic invisible, retrobament amb els amics o esdeveniments d'empresa. Tant si ens trobem en un moment feliç o difícil, tant si ens agraden o no aquestes festes, ha arribat el Nadal

Llegeix més

Els beneficis de la rutina

dijous, 13 desembre, 2018
benestar emocional

Tots ens queixem de la rutina i busquem la forma d'evadir-la per la sensació que ens dóna de fer sempre el mateix. En part és veritat perquè segons la definició del diccionari, és un costum arrelat o un hàbit adquirit per mera pràctica que permet fer les coses sense raonar-les.

Llegeix més

Relacions Tòxiques

divendres, 9 novembre, 2018
benestar emocional

Quan parlem de relacions tòxiques el primer què solem pensar és en una relació de parella, però en realitat aquest tipus de relacions es poden donar també en l'amistat, en el treball o fins i tot en l'àmbit familiar.

Llegeix més

Què és un Trauma?

dimecres, 31 octubre, 2018
benestar emocional

El trauma emocional és una "ferida psicològica" que pot ser provocada per situacions generalment extraordinàries, inquietants, angoixants i pertorbadores, que van més enllà de les experiències normals.

Llegeix més

Com afrontar la solitud

dilluns, 8 octubre, 2018
benestar emocional

Els hàbits socials actuals han provocat un augment de la solitud. Aquest fenomen es dóna en la majoria de les ocasions a les ciutats, on les relacions amb l'entorn són més individualitzades.

Llegeix més

La importància de la fortalesa mental

divendres, 20 juliol, 2018
benestar emocional

La fortalesa mental és l'habilitat que desenvolupem per resistir a les situacions adverses i superar les nostres pròpies expectatives. Vivim en una societat on ens resulta complicat diferenciar entre el que se'ns imposa i el que realment som nosaltres mateixos.

Llegeix més