Notícies de Adolescents

Xarxes socials i salut mental

dimecres, 18 gener, 2023
Nens, Adolescents

Transcrivim una entrevista que li vam fer a la psicòloga Elena Picanyol sobre les TIC i el seu paper en la salut mental dels adolescents i nens.

Llegeix més

Adolescents i límits parentals

dijous, 15 desembre, 2022
Adolescents

Sovint els pares imaginen que la tasca de criança va disminuint a mesura que els fills es van fent grans. Volen que siguin cada cop més independents a mesura que van creixent, i els omple d'alegria comprovar que son capaços de ser ordenats, organitzats, previsors, educats, segurs de si mateixos.

Llegeix més

Sóc adolescent i no sé què em passa

dimarts, 18 octubre, 2022
Adolescents, Familia

“No sé què em passa però no acabo de sentir-me bé amb mi mateix. Em costa relacionar-me amb el meu grup d’amics. Tinc pensaments negatius que no puc controlar. Sento que ningú m’entén".

Llegeix més

Acompanyament escolar a l'adolescència

dilluns, 20 juny, 2022
Adolescents, Familia

Els joves adolescents senten que ja són grans, que ja saben tot el que es necessita saber de la vida i no requereixen cap mena d'ajuda, i menys si prové dels pares.

Llegeix més

Impacte psicològic de la COVID en els adolescents

dimecres, 10 març, 2021
Adolescents

Aquest març fa un any que la nostra societat està immersa en una crisi sanitària. Un any en el qual hem estat pendents de l'evolució d'aquest virus i que ens manté enganxats a uns noticiaris que no paren de bombardejar-nos amb una infinitat de dades.

Llegeix més

Soc adolescent i estic de quarantena

dilluns, 30 març, 2020
Adolescents, Psicologia

Aquests són dies difícils: no podem sortir, no podem veure els amics ni les amigues, tampoc a la parella, toca conviure amb tota la família a casa i seguir fent encara més deures de l’institut que abans. Ho sabem. Però des d’AtiaPsicologia ens hem volgut preguntar, com podem ajudar-te a portar-ho una mica millor?

Llegeix més

Als adolescents, tot els fa "pal"

dimecres, 17 abril, 2019
Adolescents

Tothom que sigui mare o pare d'un fill adolescent sap que els joves solen transitar per episodis llargs d'avorriment. Normalment això desperta angoixa i desesperació en els adults ja sigui perquè se'ls veu mancats de tota curiositat, bocabadats, apàtics, o pel temor que estiguin deprimits.

Llegeix més

GRUPS PER JOVES I ADOLESCENTS

dimarts, 9 abril, 2019
Adolescents

L’adolescència i els primers anys de joventut son una època especialment complicada. En aquesta edat, les noies i els nois estan immersos en mig de molts canvis, que sovint poden provocar estats de confusió i tristesa.

Llegeix més

El Bullying

divendres, 29 març, 2019
Nens, Adolescents

L'assetjament escolar o bullying constitueix, avui en dia, un dels principals problemes dels centres escolars, la freqüència dels quals a les aules –i fora d'elles-, ha experimentat un creixement exponencial en els últims anys.

Llegeix més