Què és la parentalitat?

dimecres, 10 juliol, 2024
Familia

Quan ens fem aquesta pregunta pot ser que la resposta més comuna sigui “tenir fills”. Però també és possible que tinguem la sensació que és una mica més complex.

Llegeix més

Pors infantils

dimarts, 18 juny, 2024
nens i adolescents

“Tinc por” és una frase típica entre els nens i representa una emoció bàsica de la qual no els podem protegir ni evitar sinó més aviat ajudar a transitar. En funció de l’edat, les pors són diferents i pot ser útil saber com poder acompanyar-los.

Llegeix més

Els efectes de les xarxes socials en adolescents

dilluns, 13 maig, 2024
Adolescents

No diem res de nou si afirmem que les xarxes socials són quelcom indispensable a la vida de la majoria dels adolescents. No es veuen sense elles i són la manera que tenen de connectar-se amb els seus amics.

Llegeix més

Educació emocional dels fills

dilluns, 18 març, 2024
Teràpia Familiar, Nens

En l’actual societat hi ha una tendència a reprimir les emocions, a no escoltar-les i a compartir-les poc amb els altres. Moltes vegades es pel “ què pensaran de mi si tinc aquesta emoció?, sóc dèbil, sóc incapaç? sóc un exagerat? ”

Llegeix més

El cos em fa mal: que em passa?

dijous, 8 febrer, 2024
Psicoterapia

Moltes vegades s'acudeix a teràpia per fer callar una expressió corporal molesta. Per exemple; ansietat que deriva en fòbies, consum nociu de substàncies, una alimentació desajustada, insomni, abatiment i un llarg etc.

Llegeix més

Jubilació: i ara què?

dilluns, 15 gener, 2024
Psicoterapia

La jubilació o finalització del període laboral, és un esdeveniment important en la vida de les persones que s'ha de tenir en compte ja que pot tenir efectes psicològics importants, depressió, ansietat, trastorns psicosomàtics o processos de desvinculació social entre altres.

Llegeix més

Transitar el duelo en grupo

dimecres, 20 desembre, 2023
Terapia de grupo

El duelo es una experiencia emocional compleja y natural que surge como respuesta a la pérdida significativa de una persona o una situación vital. Este proceso conlleva una serie de reacciones físicas, emocionales y cognitivas.

Llegeix més

Adolescents i procrastinació

dimarts, 14 novembre, 2023
Adolescencia

La procrastinació es defineix com la tendència a ajornar una obligació o una tasca. I en la majoria d’adolescents és una de les estratègies més utilitzades per a deixar d’afrontar les obligacions o les tasques que tenen encomanades.

Llegeix més

Trastorn afectiu estacional.

dimarts, 24 octubre, 2023
psiquiatria

El trastorn afectiu estacional és un tipus de depressió que es caracteritza per un patró estacional recurrent, ja que comença i finalitza aproximadament a la mateixa època cada any.

Llegeix més